Determinarea adecvării pentru transplantul de păr

Determinarea adecvării pentru transplantul de păr

Determinarea adecvării pentru transplantul de păr

Astăzi, operația de implant de păr este foarte populară în special în Turcia. Operația de transplant de păr este un tratament în continuă dezvoltare. Având în vedere ultimul punct atins în tratamentul transplantului de păr, se poate spune că multe persoane sunt candidați potriviți pentru transplantul de păr.
Unul dintre principalii factori în determinarea adecvării pentru transplantul de păr este sănătatea. Cu excepția problemelor de sănătate, candidații care nu sunt potriviți pentru operație sunt rar întâlniți. Motivul pentru candidații nepotriviți este, de obicei, lipsa de păr donator suficient.

Criteriile zonei donatoare

  • Zona donatoare este denumirea dată zonei în care vor fi colectate unitățile foliculare cu cele mai puternice fire de păr. Ca regiune, reprezintă partea dintre spatele celor două urechi și gât.
  • Deși ceafa este primul lucru care vine în minte atunci când este menționată zona donatoare, părul de pe piept și alte părți ale corpului poate fi folosit și dacă este necesar.
  • Există câțiva factori care determină calitatea zona donatoare. Aceste elemente sunt; culoarea parului, forma parului (drept, ondulat sau cret) si densitatea foliculilor de par.
  • Următorii pași trebuie parcurși pentru a efectua operația de transplant de păr.
  • Este necesar un test de sânge de bază înainte de a trece la operația de transplant de păr. Persoanele cu boli semnificative pot avea nevoie de un raport al medicului sau de un test de sânge detaliat. Această etapă este luată ca bază pentru determinarea adecvării pentru transplantul de păr.
  • Persoanele care doresc să facă un transplant de păr sunt evaluate dacă au o boală cronică. În urma evaluărilor, se verifică dacă candidatul este potrivit pentru transplant de păr.
  • Sensibilitatea la anestezie și istoricul alergic al persoanei se învață înainte de începerea procesului de transplant de păr.

Determinarea numărului de grefă

Ca urmare a dezvoltărilor tehnologice, chirurgii pot obține rezultate foarte satisfăcătoare în ceea ce privește eficiența grefei. În acest context, metodele existente sunt în curs de dezvoltare constant. Zona donatoare principală pentru transplantul de păr este considerată ceafa.

Sănătatea scalpului din zona donatoare afectează foarte mult succesul operației. Există o anumită cantitate de grefă care poate fi luată din zona ceafei. Cantitatea de îndepărtare a grefei poate varia de la pacient la pacient.

Se pot face maxim 4 până la 5 mii de grefe într-o singură ședință. Dacă sunt necesare mai multe grefe pentru ca operația să aibă loc, este planificată o a doua operație. Motivul pentru aceasta este că pacientul poate obține rezultate maxime cu cel mai mic daune.

Dacă foliculii de păr sunt prelevați din zona donatoare într-o ședință peste limita de siguranță, este posibil să nu se obțină un aspect natural de păr după operație.

Adecvarea în zona donatoare este foarte importantă pentru transplantul de păr. La unii indivizi, cantitatea de grefă care trebuie luată de la ceafă nu este suficientă pentru zona de transplantat. În acest caz, se poate folosi și părul individului din corp. Marile regiuni; Este considerată zona pieptului și a bărbii.

Masurarea densitatii parului in zona donatoare este la fel de importanta ca si faza de cadere a parului. Densitatea părului se referă la densitatea părului pe cm2. Tinerii au în medie 90 până la 120 de foliculi de păr. Aceasta corespunde la 200 până la 300 de fire de păr. La adulți, există între 60 și 80 de foliculi, adică între 130 și 170 de fire de păr.

Determinarea adecvării pentru transplantul de păr
Determinarea adecvării pentru transplantul de păr

Boli care pot împiedica transplantul de păr

Unul dintre factorii principali în determinarea adecvării pentru transplantul de păr este bolile care pot preveni transplantul de păr. Aceste; Poate fi diabet, tensiune arterială sau tiroida. Dacă aceste boli sunt prezente la candidați, este necesară aprobarea unui medic.

Căderea și rărirea părului sunt destul de frecvente la pacienții cu hipotiroidism. Operația de transplant de păr poate fi efectuată ca urmare a tratamentului cu hormonii tiroidieni. Candidații care urmează chimioterapie din cauza unor boli precum insuficiență renală, insuficiență hepatică, insuficiență cardiacă sau cancer nu pot fi supuși transplantului de păr.

În plus, transplantul de păr nu poate fi efectuat candidaților cu boli precum hepatita A și B. Motivul pentru aceasta este că medicii și echipele de sănătate au vaccinuri împotriva hepatitei A și B împotriva acestor boli.

Alte boli decât bolile menționate mai sus pot fi evaluate prin efectuarea unei analize personale. În acest fel, procesul de determinare a aptitudinii candidatului pentru transplantul de păr este finalizat.

Cât de reușit are loc transplantul de păr?

Există mai mulți factori pentru a obține un transplant de păr de succes. Atunci când acești factori sunt furnizați, rata de succes a transplantului de păr crește. Unii dintre factorii relevanți sunt:

  • Cunoștințele și experiența chirurgului care va efectua operația de transplant de păr.
  • Sănătatea părului în zona donatoare.
  • Efectuarea cu acuratețe a tehnicii potrivite pacientului.
  • Urmărirea recomandărilor medicului după operație.

Este nevoie de o medie de 8 până la 12 luni pentru a înțelege o operație de transplant de păr de succes. Motivul pentru aceasta este că părul transplantat crește complet în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *