Cand se mentioneaza chirurgia estetica a nasului, primul lucru care ne vine in minte sunt operatiile de rinoplastie la femei. Cu toate acestea, recent, operațiile estetice ale nasului au devenit aplicații frecvent preferate și pentru bărbați.
Potrivit cercetărilor, bărbații au început să prefere operațiile de rinoplastie, precum și aplicațiile de liposucție și transplant de păr.
La barbati, la fel ca abordarea dominanta la femei, considera rinoplastia ca un element care echilibreaza intreaga expresie faciala si tinde sa ofere aspectul ideal la nas ca punct focal pe fata.
Bărbații preferă tot timpul să experimenteze efectele pozitive ale unei fețe echilibrate și frumoase în fiecare zi din viața lor, în special în relațiile umane bilaterale, și apelează la estetica nasului.
Totuși, pe baza rezultatelor cercetărilor, principala preocupare în operațiile de rinoplastie masculină, care se aplică mai frecvent, este forma feminină a nasului. Din această cauză nasul este modelat exact dupą aşteptările pe care şi le doreşte un bărbat care apelează la operația estetică.
La rinoplastia masculina efectuarea operatiei in conformitate cu structura anatomica de baza a nasului este un punct foarte important pentru succesul aplicatiei.
Există o diferență între rinoplastia masculină și cea feminină?
Există o diferență între structura nasului masculin și structura nasului feminin, în primul rând din cauza esteticii. Principalul criteriu al acestei diferențe estetice este unghiul dintre nas și buză. Unghiul zonei nasului cu zona buzelor este de 90 de grade la bărbați și mai mult la femei.
Faptul că nasul feminin este mai lat decât nasul masculin înseamnă că este mai răsturnat. În acest sens, atunci când se ia în considerare criteriul de bază al aspectului estetic, nasul feminin ar trebui să fie mai întors în sus decât nasul masculin.
Nu există nicio diferență între principiile chirurgicale aplicate femeilor și bărbaților în chirurgia estetică a nasului. Deși cantitatea de măsurare și unghiul variază, principiile chirurgicale aplicate în conformitate cu datele obținute în urma evaluărilor sunt de aceeași natură.
Practic, vârful nasului la bărbați este mai lat și mai proeminent. Din această cauză , trecerea dintre creasta nazală și vârful nasului devine mai obscură .
Care este Scopul esteticii nasului?
Scopul principal al operațiilor estetice ale nasului ar trebui să fie nu numai realizarea unui aranjament ideal în aspectul exterior, ci și crearea unui nas care să-și îndeplinească funcțiile anatomice într-un mod sănătos și să poată respira într-o manieră deschisă și calificată.
În acest sens, scopul principal ar trebui să fie crearea unui nas care să-și poată îndeplini funcțiile într-un mod sănătos, precum și un aspect estetic ideal, în rinoplastia efectuată la bărbați.
Operațiile de rinoplastie se efectuează sub anestezie generală. Întrucât sunt operații chirurgicale efectuate sub anestezie generală, putem spune că sunt proceduri nedureroase.
Operațiile de estetică nazală sunt aplicații care durează în medie 2-3 ore, deși variază în funcție de deformările la nivelul nasului și de procedurile care trebuie efectuate în conformitate cu aceste deformări.
Operațiile estetice ale nasului sunt una dintre cele mai dificile operații dintre operațiile de chirurgie plastică. Ca orice operatie chirurgicala, procedurile de rinoplastie trebuie efectuate cu meticulozitate de catre chirurgi experimentati.
Metodele aplicate în estetica nasului sunt practic; Se numește tehnică deschisă și tehnică închisă.
Este Orice Tehnica Utila in Tratamentul Rinoplastiei?
In rinoplastie se pot aplica pacientului metode adecvate, in functie de deformarile prezente la nivelul nasului sau deformatiile ulterioare. În acest sens, conform evaluărilor făcute despre pacient și a caracteristicilor situației, în general, în operațiile de rinoplastie;
Se pot efectua două tipuri de aplicații: operația nasului deschis și operația nasului închis. În ceea ce privește aceleași principii chirurgicale aplicate în rinoplastia masculină, se aplică și aceste două metode de bază.
Chirurgia nasului cu tehnica deschisa
Operatiile nasului deschise la barbati si femei se efectueaza prin efectuarea unei mici incizii in partea inferioara a zonei dintre nari. Efectuarea inciziei din partea inferioară a nărilor oferă o zonă largă de observare care este foarte convenabilă în ceea ce privește vederea chirurgului. In operatiile deschise la nas , prin incizia facuta in partea inferioara a nărilor se pot observa clar deformarile la nivelul nasului si se poate realiza o operatie mai reusita.
Aplicațiile deschise de rinoplastie sunt de preferat la pacienții de sex masculin sau feminin, în caz de deformare severă sau când există antecedente de intervenție chirurgicală estetică.
Cu toate acestea, în operațiile cu tehnică deschisă la nas, deoarece inciziile se fac în afara nasului, în partea inferioară dintre nări, există posibilitatea apariției cicatricilor vizibile de sutură după intervenție chirurgicală.
Deoarece vindecarea rănilor variază în funcție de caracteristicile oamenilor, cicatricea chirurgicală rămasă nu arată la fel pentru toată lumea.
În general, procedurile aplicate cartilajului și osului sunt aceleași cu tehnica închisă.
Chirurgia nasului cu tehnică închisă
În rinoplastia închisă la bărbați și femei, inciziile chirurgicale sunt aplicate în interiorul nasului. În operațiile cu tehnică închisă la nas, deoarece inciziile se fac în zona din interiorul nasului, câmpul vizual chirurgical este mai mic.
În acest sens, nu este posibilă observarea deformărilor intranazale în timpul intervenției chirurgicale prin inciziile efectuate în sprijinul evaluărilor preoperatorii.
Avantajul rinoplastiei cu tehnica inchisa fata de rinoplastia cu tehnica deschisa este ca nu exista posibilitatea unei cicatrici de sutura care sa poata fi vazuta din exterior, deoarece inciziile se fac in interiorul nasului.
În plus, se observă o recuperare mai rapidă în operațiile de rinoplastie cu tehnică închisă comparativ cu rinoplastia cu tehnică deschisă.
În aplicațiile de rinoplastie aplicate la bărbați, trebuie avut in considerare la bază ca zona nasului să coincidă reciproc și să fie în armonie cu celelalte structuri ale feței.