Cum se efectueaza transplantul de mustata

Cum se efectueaza transplantul de mustata ?

Transplantul de mustață se aplică bărbaților care nu sunt mulțumiți de forma și densitatea mustații. Bărbații care doresc să facă un transplant de mustață trebuie să aibă 24 de ani sau mai mult.

Pentru barbatii care nu au par la mustață sau care doresc mărirea, transplantul de mustata se realizeaza prin adaugarea de par in zona buzei superioare. Metoda FUE este utilizată în transplantul de mustață. Anestezia locală este utilizată cu metoda FUE. Procedura durează  in jur de  2-3 ore de intervenție microchirurgicală. Apoi, are loc procesul de cusutură care nu este dureros sau inconfortabil.

Cu metoda FUE, foliculii de păr sunt transplantați în stratul de piele al pacientului fără probleme. Persoanele care doresc să facă un transplant de mustață decid câți foliculi de păr vor fi prelevați şi  din ce parte a părului . Foliculii de păr extrași se adaugă în zona în care persoana dorește să fie plantată prin intermediul unor instrumente capabile să implanteze  până la 0,7 mm.

Dacă la 4 luni de la primul transplant de mustață sunt zone rare, este posibil să se replanteze. Transplantul de mustață este o procedură foarte delicată și dificilă. Din acest motiv, ar trebui făcută doar de experți în domeniu. În caz contrar, se pot obține rezultate negative după  procesul de transplant de mustață.

Cum se efectueaza transplantul de mustata
Cum se efectueaza transplantul de mustata?

Înainte de întrebarea despre cum să faceți un transplant de mustață, trebuie făcut un test de adecvare pentru transplantul de mustață. Transplantul de mustață poate fi aplicat nu numai ın colțuri  ci și persoanelor care au o mustața  rară sau diferite cauze care au dus la pierderea mustății  din diferite motive (arsuri, tăieturi, răni etc.).

Dacă bărbații care se plâng de intensitatea mustații, zona donatoare este potrivită și îndeplinește condițiile necesare operației, se poate efectua transplantul de mustață. Pentru a determina respectarea condițiilor de funcționare, în spital se efectuează anumite măsurători de testare.

Ce ar trebui luat în considerare în ziua operației de transplant de mustață?

În ziua operației, trebuie preferate hainele ușor de îmbrăcat și scos, fără a atinge fața.

Trebuiesc evitate așteptările și solicitările exagerate;

  • Fumatul complică procesul de vindecare și durata  operației . Nu trebuie să fumați înainte de operația de transplant de mustață.
  • Trebuie consumate alimente ușoare și când vă simțiți sătul, mergeți la spital.
  • Alcoolul nu trebuie consumat inainte de operatie.
  • Daca se folosesc medicamente regulate, medicul trebuie informat inainte de operatie. Medicamentul nu trebuie continuat fără consultarea medicului.
  • Evitati bauturile care contin cafeina.

Dacă ai deja mustață, nu ar trebui să o tunzi. Daca se considera necesar in urma analizelor efectuate in ziua operatiei, in mediul spitalicesc se scurteaza mustata.

Ce trebuie să faceți după transplantul de mustață
Ce trebuie să faceți după transplantul de mustață?

Ce trebuie să faceți după transplantul de mustață?

Deoarece transplantul de mustață este o procedură efectuată în zona feței, după operație trebuie să aveți grijă extremă. Comparativ cu alte zone de plantare, zona feței este o zonă mai riscantă. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj este faptul ca este o regiune cu o vindecare rapidă. 

După ce procesul de transplant de mustață este finalizat, au fost observate  diferite perioade de recuperare  de la persoană la persoană. Perioada medie de recuperare este de 8-10 luni.

În plus şi metoda  de transplant de mustață efectuată  afectează procesul de vindecare. De fapt, metoda FUE prevede reducerea posibilelor complicații la cel mai scăzut nivel.

La 3 zile după operația de transplant de mustață:

  • Pacientul poate părăsi singur spitalul deoarece în timpul operației s-a aplicat anestezie locală.
  • Există o ușoară umflare pe buză și este destul de normal.
  • În zonele transplantate apar sângerări ușoare sau  severe. Din acest motiv, zona mustații poate avea un aspect roșu punctat. Totuși, această situație este de scurtă durată  având o  recuperare rapidă, apoi  dispare în scurt timp.

Pulsările și umflarea în zona buzelor pot provoca uneori probleme în timpul mesei. Dar este gestionabil. Atunci când medicamentele recomandate de medic sunt folosite conform instrucțiunilor, se previne apariția unor probleme mai mari.

Zona buzelor nu trebuie mișcată prea mult în primele 3 zile după operație. Dacă este posibil, primele 3 zile trebuie petrecute cu repaus la pat . În acest fel, rădăcinile părului din zona transplantată nu sunt deranjate  și nu sunt deteriorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *