Liposuctia

Liposuctia

Odată cu realizarea liposucției, excesul de țesut adipos din organism este îndepărtat și sunt preferate metodele chirurgicale pentru a da corpului o formă mai bună decât înainte. Este cunoscută în mod popular sub numele de liposucția.

Această metodă, care este aplicată de mulți ani, este una dintre cele mai preferate metode în rândul operațiilor estetice. Este de preferat pentru îndepărtarea grăsimii din zonele în care se văd excese regionale, pe scurt, picioare , șolduri, regiunea taliei, abdomen și regiunile șoldurilor.

Aplicarea lipoaspirației se realizează prin diferite metode și aspirarea țesuturilor adipoase, care se fluidizează mai mult decât în ​​mod normal, prin utilizarea unor canule lungi și subțiri cu diametrul de 2-3 mm prin incizii de 1-2 mm, îndepărtându-le astfel din zona relevanta.

Ce este Liposucția?

Ca în toate operațiile chirurgicale, pentru liposucție este necesară avizul unui medic specialist. Este o mare greșeală că aplicațiile de liposucție sunt văzute ca o metodă de slăbire în rândul oamenilor. Liposucția nu este o metodă de slăbire, este o metodă care ajută liniile corpului să devină mult mai netede, oferind subțierea regională.

Ce este Liposucția
Ce este Liposucția

Persoanele care au probleme de greutate, altele decât lubrifierea regională și irecuperabilă, ar trebui să prefere în primul rând programele de sport controlat și programele de dietă. Datorită programelor aplicate, persoana ar trebui să scape mai întâi de excesul de greutate, iar apoi să aplice metoda liposucției pentru a scăpa de grăsimea care nu dispare cu programele de dietă.

Liposucția poate fi aplicată persoanelor care nu au născut, nu sunt însărcinate și nu au probleme sistematice de sănătate. Cu toate acestea, aplicabilitatea sa la persoanele cu probleme sistemice de sănătate precum diabetul și bolile de inimă ar trebui evaluată prin determinarea factorilor de risc după efectuarea diferitelor teste.

În acest fel, se pot lua măsurile de precauție necesare înaintea situațiilor care pot prezenta un pericol în timpul operațiunii. Desi factorul varsta de obicei nu reprezinta un obstacol pentru aplicare, din cauza pierderii elasticitatii pielii din cauza varstei, este posibil ca aplicarea sa nu fie aplicata pacientilor de varste foarte inaintate.

În Ce Situații Liposucția Nu Funcționează?

Faptul că ați făcut liposucția nu înseamnă că nu vă veți îngrășa din nou. Exercitiile, dieta si stilul de viata dupa operatie sunt extrem de importante pentru a nu vă  ingrasa din nou dupa aplicare. Dacă te îngrași și slăbești frecvent, probabilitatea de succes după liposucție va fi scăzută.

Dacă persoana are pielea lăsată pe lângă excesul de grăsime rezistent regional, care se observă de obicei la vârste înaintate,  odata cu aplicarea liposuctiei, lasarea pielii existente nu poate fi recuperata. Nu se poate preveni subțierea peretelui abdominal la femeile care au născut alegând liposucția. Trebuie remarcat faptul că liposucția nu va da rezultate de succes în eliminarea celulitei.

Procesul de vindecare după liposucție

Există puncte care trebuie luate în considerare după liposucție. Una dintre aceste probleme; Este necesar să folosiți corsete special produse pentru utilizare după liposucție. Deși corsetele pe care persoana ar trebui să le folosească după liposucție variază în funcție de caracteristicile persoanei și de cantitatea de țesut adipos prelevată în timpul operației, acestea trebuie folosite timp de aproximativ 4 până la 8 săptămâni.

După operație, sunt de așteptat să se vadă vânătăi și edem, iar pe măsură ce trece timpul, vânătăile și edemul menționate vor dispărea. În general, suturile sunt îndepărtate la 1 săptămână după liposucție.

Dacă nu există nicio problemă în starea generală a pacientului după liposucție, persoana poate reveni atât la viața de zi cu zi, cât și la viața de afaceri în decurs de 1-3 săptămâni. Din nou, dacă nu există o situație neplăcută , pacientul poate începe să facă exerciții normale în decurs de 3-4 săptămâni.

Diferențele dintre liposucție și lipoliză cu laser

În metoda lipolizei cu laser; Se preferă aplicarea cu diodă sau laser. În acest fel, membranele celulelor adipoase sunt sparte . Metodele de îndepărtare a grăsimilor, cum ar fi liposucția, sunt efectuate pentru a scăpa de excesul de grăsime regional. Cu lipoliza laser, este posibilă și eliminarea laxității pielii, care se observă de obicei în zonele feței și sub zona bărbiei.

Principala diferență dintre liposucție și lipoliza laser este modul în care țesuturile adipoase sunt îndepărtate din organism pentru a scăpa de excesul de grăsime regional. Prin metoda liposucției, excesul de grăsime regional este îndepărtat din organism prin aspirarea prin canule. Când se preferă metoda de lipoliză cu laser, excesul de grăsime regional este excretat din organism prin urină.

Dacă metoda liposucției sau metoda lipolizei cu laser este mai potrivită pentru a scăpa de excesul de grăsime regional este determinat de evaluările ce urmează a fi făcute de medicii specialiști. Criteriul de alegere a uneia dintre cele două metode este cantitatea de țesut adipos. Faptul că țesutul adipos care se dorește a fi îndepărtat din organism este prea mare pentru a fi excretat prin urină înseamnă că ar trebui preferată liposucția. Faptul că țesutul adipos care se dorește a fi îndepărtat din organism este la un nivel care poate fi excretat prin urină va deschide calea preferinței aplicării lipolizei cu laser.

Ce este liposucția Vaser: este procesul de descompunere a grăsimii cu ultrasunete după ce lichidul este aplicat în zona de îndepărtat grăsimea. Grăsimile sunt îndepărtate prin aspirare în vid. Sângerarea este mai mică, pielea se reface mai bine.

Ce este lipomatica Nu este o metoda de lipoaspiratie.Este aspiratia-indepartarea grasimilor cu ajutorul unui aparat care permite canulelor folosite in extragerea grasimilor sa se deplaseze inainte si inapoi, dreapta si stanga. Obosește mai puțin medicul, dar nu are niciun avantaj față de liposucția clasică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *