Tratamentul estetic al nasului la femei

Tratamentul estetic al nasului la femei

Tratamentul estetic al nasului la femei

Femeile au fost ıntotdeauna  interesate de ceea ce este frumos și au continuat să caute ceea ce este frumos atât în natură, cât și în propriul corp. Fizionomia  oamenilor  este, desigur, perfect concepută. Cu toate acestea, pot apărea unele deformații din anumite motive. În special  nasul  este o regiune în care aceste deformații sunt văzute  foarte frecvent.

Anatomie nazală

Nasul format din os nazal, țesut cartilaginos numit sept și două cavități în fața punctului de legătură cu sinusurile. Deoarece se află în centrul zonei feței, este primul punct care atrage atenția. În același timp, datorită structurii sale osoase, are ca efect modificarea semnificativă a trăsăturilor și expresiei feței ca urmare a oricărei deformări. Femeile sunt mai interesate de frumusețea formei nasului și de compatibilitatea acestuia față de  alte organe de pe față.

Pe lângă probleme precum curbura nasului, laturile mari ale nasului, nările largi, probleme precum nasul fiind prea mare sau prea mic în comparație cu zona feței și forma joasă a nasului provoacă diverse probleme din punct de vedere estetic. Rinoplastia este una dintre intervențiile chirurgicale estetice cel mai frecvent preferate, în special de femei.

Cum se efectuează estetica nasului la femei?

La femei, rinoplastia este creată proporțional cu celelalte organe de pe față. Liftarea vârfului nazal se aplică femeilor cu nasul căzut. Chirurgia estetică nazală, care poate fi aplicată prin metode deschise și închise, este definită ca rinoplastie în literatura medicală.

Tratamentul estetic al nasului la femei
Tratamentul estetic al nasului la femei

Ce trebuie sa ştim înainte de operația estetica la nas?

Astăzi, femeile care urmează să facă o rinoplastie duc de obicei medicului fotografia cu forma nasului pe care o doresc  și pe care o plac . Cu toate acestea, nu trebuie uitat că forma  nasului trebuie aplicată  într-un mod personal. În plus, designul nasului înainte de operația de rinoplastie este creat cu diverse dispozitive de imagistică și design 3D, ca urmare a dezvoltărilor tehnologice de astăzi. Astfel, imaginea care va apărea după rinoplastie poate fi prezisă.

Operația de rinoplastie durează între 1 și 2 ore, în funcție de procedurile de efectuat.

Cum ar trebui să fie procesul de recuperare după rinoplastie?

Există câteva puncte la care pacientul ar trebui să le acorde atenție în timpul procesului de recuperare după rinoplastie. Acestea pot fi enumerate după cum urmează;

• Trebuie folosită o pernă înaltă.

• Zona nasului și a feței trebuie protejate de impacturi, căderi sau contacte la nivel maxim.

• Expunerea directă la razele soarelui nu trebuie să fie.

• Controalele medicului nu trebuie întrerupte. Nu trebuie neglijată utilizarea medicamentelor date de medic.

• Trebuie evitată folosirea ochelarilor grei.

După rinoplastie, sistemul imunitar trebuie menținut puternic și trebuie protejat de infecții precum gripa și răceala.

Procesul Post Rinoplastie

Chirurgia estetică nazală este o procedură aplicată pentru corectarea integrității feței. Aceasta este o operație delicată și foarte importantă. Lucruri de luat în considerare după rinoplastie afectează succesul procesului de vindecare.

După operația estetică nazală

1. Puteți bea o băutură la 4 ore după operație și puteți începe o alimentație solidă 8 ore mai târziu.

2. Umflarea poate fi observată după rinoplastie după intervenție chirurgicală. Și o asistentă vă va însoți în această etapă. În plus, aplicarea  pungilor cu gheață  după intervenție chirurgicală va reduce umflarea și vânătăile.

3. Este important să aveți capul într-o poziție ridicată de dormit după o intervenție chirurgicală la nas. Prin urmare, se recomandă să dormi cu 2 sau mai multe perne. O altă poziție importantă de dormit pe care ar trebui să o iei după ce ai dormit este să te întinzi pe spate.

4. Mai ales în timpul procesului de vindecare, nu trebuie să vă întoarceți la stânga sau la dreapta pentru a dormi, ci să fiți atenți la nas.

După rinoplastie, stilul tău de somn nu ar trebui să fie cu fața în jos. Nu se recomanda folosirea ochelarilor de protectie in timpul somnului si odihnei. Cremele/lotiunile, compresele reci, pansamentele trebuie folosite in mod regulat, precum si utilizarea antibioticelor, calmantelor si a altor medicamente in conformitate cu recomandarile.

Procesul de vindecare după estetica nasului
Procesul de vindecare după estetica nasului

Procesul de vindecare după estetica nasului

Nu se recomandă folosirea ochelarilor în prima lună după operație în perioada de recuperare după operația la nas. Se presupune că persoanele care trebuie să poarte ochelari au finalizat pregătirile necesare pentru alegerea lentilelor înainte de operația la nas.

La sfârșitul primei săptămâni după operația la nas, un plasture sau o atela de plastic este îndepărtată de pe nas și suturile nazale sunt îndepărtate. Această procedură se efectuează în a 7-a sau a 11-a zi în funcție de tehnica chirurgicală și de procesul de vindecare a țesuturilor.

Unele persoane pot prezenta vânătăi și umflături mai intense după rinoplastie, în funcție de persoană, tehnică și dimensiune. Aceasta este o procedură temporară cu comprese și creme reci obișnuite, de obicei dispare în prima săptămână și dispare în scurt timp. Congestia nazală poate apărea în primele luni după operația la nas. Această congestie este cel mai probabil să apară la curățarea nasului. Curățarea nasului trebuie făcută de jos în sus.

În timp ce curățați nasul, cealaltă nară trebuie închisă mai întâi pentru a putea curata cealalta nară. Apoi, cealaltă nară trebuie curățată. În plus, trebuie avut grijă să nu vă suflați nasul în primele 2 săptămâni după rinoplastie.

Ar trebui să aveți grijă când vă spălați pe dinți în primele 10 zile după operația la nas. Periuța de dinți aleasă trebuie să fie moale, iar mișcările tale să fie sensibile. Nu numai nasul, ci întreaga zonă a feței are nevoie de protecție suplimentară după rinoplastie.

Este foarte important să te lași de fumat înainte și după operația la nas. Fumatul după estetica nazală afectează negativ procesul de vindecare după operația la nas. În prima lună după estetica nazală, nu ar trebui să se facă sporturi care necesită condiții provocatoare, inclusiv sporturi precum jogging, sport, cardio. Se pot face plimbări ușoare.

Secțiunile sportive precum fotbal, baschet, orice sport care necesită contact fizic, box sau arte marțiale precum boxul nu trebuie făcute în primele 3 luni. Una dintre cele mai frecvente complicații după rinoplastie este umflarea. Această situație dispare treptat din prima săptămână după intervenție chirurgicală, în funcție de rata de recuperare a țesutului uman în perioada de recuperare după rinoplastie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *