De ce îți cade părul

De ce îți cade părul ?

De ce îți cade părul ?

Cea mai importantă cauză a căderii părului este ereditară.

Căderea părului de tip familial continuă de generații ca o moștenire a familiei. Din păcate, nicio metodă de tratament nu poate oferi o soluție la căderea părului cauzată de structura genetică. Căderea începe în jurul vârstei de 20-30 de ani și înaintează rapid. Chiar dacă nu este o problemă atât de  gravă , bărbaților le este foarte greu să accepte problema căderii părului.

Căderea părului a fost una dintre cele mai importante probleme atât pentru bărbați, cât și pentru femei din toate timpurile. Da, femeile au și ele  probleme de căderea părului și sunt cel mai mult afectate de această situație, chiar dacă  e temporar.

Părul este cel mai important ornament al unei femei, iar o femeie se simte frumoasă atunci când părul ei este frumos. De aceea, căderea părului, scăderea și rărirea părului este o situație foarte dificilă pentru o femeie.

Primul lucru de făcut în cazul problemei căderii părului este să mergi la medic fără să pierzi niciun timp dacă se observă că părul căde mai mult decât în ​​mod normal sau că părul s a deteriorat .

Medicul va încerca să găsească cauza căderii părului prin efectuarea examinărilor necesare și se va aplica o metodă de tratament conform acestui motiv. Aici, ne vom concentra pe cauza ereditară din familie , sau structura genetică, care este cea mai frecventă cauză a căderii părului.

Căderea părului se poate datora mai multor motive, cum ar fi tulburările de echilibru hormonal și bătrânețea. Cu cât începe mai devreme căderea părului în zona capului, cu atât este mai mare rata de chelie.

Pe lângă astfel de factori declanșatori, mai poate fi observată și căderea părului ca urmare a arsurilor și a diferitelor traume. La o persoană sănătoasă, căderea părului are loc în mod regulat în fiecare zi. In cazul in care firele de par care cade cad mai mult decat limita determinata, se poate mentiona ca aparitia cheliei.

Părul are un loc important în societățile din întreaga lume. Persoana care se confruntă cu problema căderii părului poate suferi de o cădere fizică și psihică. Oamenii aplică diverse metode pentru a scăpa de această problemă.

De ce îți cade părul
De ce îți cade părul

Cu toate acestea, o metodă de tratament eficientă nu poate fi aplicată fără a se cunoaște cauza căderii părului. Din acest motiv, persoana care se confruntă cu problema căderii părului ar trebui să meargă cât mai curând la un medic specialist.

La o persoană normală, 90% din păr crește continuu. Faza de creștere observată la păr  este de obicei între 2-6 luni. Restul de 10% masa de păr așteaptă doar în 2-3 faze de repaus. În timpul fazei de repaus, părul cade  și este înlocuit cu păr nou. Acest ciclu continuă de-a lungul vieții unei persoane.

Cea mai mare parte a căderii părului observată se datorează acestui ciclu normal. Dacă se observă o creștere notabilă a căderii părului, aceasta indică faptul că au început problemele cu părul.

Pe baza acestei importanțe acordate părului, evoluțiile tehnologice au oferit oamenilor un cadou foarte important.

Cea mai eficientă soluție este transplantul de păr. Structura părului este foarte interesantă. Părul de pe ceafă este conceput pentru a fi rezistent la cădere. Și tehnicile de transplant de păr au fost dezvoltate pe baza acestui fapt.

Pe zonele cu păr căzut  se aplică grefele înrădăcinate luate de pe ceafă. Pentru ca operația efectuată sub anestezie locală să dea un rezultat eficient, trebuie să efectuați această procedură în clinici de specialitate.

La sfarsitul unei perioade de aproximativ 6 luni iese la iveala un par sanatos si natural care nu poate fi deosebit de dupa transplantul de par, iar din moment ce aceste fire de par sunt prelevate din foliculii de par de pe ceafa, nu mai cad.

Dacă medicul dumneavoastră decide să efectueze operația de transplant de păr după efectuarea examinărilor necesare, puteți efectua această operație. Există diferite metode de transplant de păr. Discutând cu specialistul tău, poți alege cea mai potrivită metodă și poți scăpa imediat de problemele psihice cauzate de căderea părului tău.

Operațiile de transplant de păr pe care le veți efectua în locuri lipsite de profesioniști și experți în domeniu  pot duce  la pierderea foliculilor de păr sănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *