Balon gastric

Balonul gastric


Balonul gastric

Informații detaliate despre balonul gastric și lucruri de luat în considerare înainte și după balonul gastric.Vom încerca să oferim  câteva informații despre asta. Să începem cu procedura cu balonul gastric.

Scopul procedurii cu balonul gastric este de a restrânge aportul alimentar prin plasarea endoscopică a unui balon umplut cu apă în stomacul pacientului și de a pierde în greutate datorită acestei proceduri.

Deși este o metodă foarte ușoară, este o procedură care necesită atenție deoarece restrânge sever aportul de alimente, dar nu provoacă modificarea senzației de foame a pacienților. Deși este o metodă preferată pentru grupul de pacienți numită super-obezitate în general, nu este clasificată drept intervenție chirurgicală.

Deoarece un balon este plasat în stomacul pacienților și această procedură se efectuează prin  sedare, adică pe jumătate adormit , este văzută ca o metoda ușoară și eficientă  pentru o perioadă  scurtă .

Mai ales dacă pacienții trebuie să fie supuși unei intervenții chirurgicale pentru obezitate suplimentare în viitor, procedura cu balonul gastric este efectuată cu scopul de a pierde ceva în greutate înainte de această procedură.

Procesul de scădere în greutate și sprijin alimentar în procesul cu balonul gastric

Procedura este, în general, preferată persoanelor care au dificultăți în a urma o dietă sau care nu pot dobândi obiceiuri alimentare sănătoase în ciuda dietei. Deși balonul gastric nu este o procedură chirurgicală, nu este o procedură care singură ajută sau asigură pierderea în greutate.

Balonul gastric

În plus, trebuie făcute exerciții și dietă. Pe parcursul derulării procedurii, pacienții au timp să-și facă dieta sănătoasă și să se obișnuiască cu ea, precum și să își organizeze viața de zi cu zi făcând sport.

Este balonul gastric  aplicabil tuturor?

Este cunoscut ca alegerea multor pacienți, în special a celor cu un indice de masă corporală în jur de 27-35, care nu se pot adapta la o altă operație  de obezitate și care doresc să slăbească într-un mod sănătos. După calcularea greutății corporale totale și a indicilor de masă corporală a pacienților, se decide cât timp va fi folosit balonul gastric și apoi se aplică procedura.

Multe studii și cercetări au arătat că pacienții pot pierde până la 20% din greutatea corporală după această procedură. Este frecvent preferată  deoarece se pot pierde greutați  și în același timp oferă multe obiceiuri avantajoase în alimentația  pacienților.

Deși implementarea procedurii durează foarte puțin, se știe că nu este nevoie să stai în spital pentru perioade lungi după procedură. După procedură, este de așteptat  ca pacienții să se recupereze în decurs de 1 oră, cu excepția cazului în care există o situație suplimentară.

Deși recuperarea pacienților este monitorizată de medici, această perioadă poate fi prelungită dacă se consideră necesar.

Reacții adverse după balonul gastric

Deși reacțiile sunt în general aceleași, intensitatea sau numărul  acestora poate varia în funcție de pacient. În timp ce mulți pacienți vorbesc despre crampe și greață, se știe, de asemenea, că unii pacienți se plâng de obicei de contracții și de o senzație de disconfort după procedura cu balonul gastric.

Deși succesul general al procedurii este în jur de 90%, în unele cazuri, corpul pacientului poate respinge balonul chiar dacă nu există niciun obstacol în calea introducerii balonului. În cazul acestui refuz, pacienților li se administrează tratamente de susținere.

Deși nu este o situație întâlnită , poate fi scos în cazurile în care organismul pacientului nu acceptă balonul sau tratamentele medicamentoase nu funcționează.

Balonul gastric

Factori de risc după procedura cu balonul gastric

Deși este o metodă utilă după determinarea adecvării pacienților și introducerea balonului, există unele riscuri pentru pacienți. Mulți oameni se întreabă dacă balonul, care este introdus în vreun fel, se sparge după ce este introdus.

După aplicarea balonului gastric, nu există nicio problemă dacă pacienții sunt atenți, dar în unele cazuri, balonul poate fi înțepat.

Deși balonul gastric nu se  sparge, acesta poate fi perforat având în vedere cantitatea și rata de acid din stomac și obiceiurile alimentare ale pacientului. Deși este un material realizat dintr-un material solid, în unele cazuri poate fi perforat, dar acest lucru este foarte puțin probabil.

Balonul gastric este perforat?

Deși este foarte dificil să puncționezi balonul, dacă acesta este perforat, culoarea urinei va fi albastră datorită lichidului seric de culoare albastră din balon, așa că într-un astfel de caz este necesar să consulți un medic.

Deși se știe că este mai bine să fie verificat balonul de către medicul care îl introduce , amploarea deteriorării balonului se stabilește în urma controalelor care urmează.

În funcție de starea leziunii și de preferința pacientului, balonul poate fi îndepărtat complet sau înlocuit cu unul nou. În cazul îndepărtării definitive, lichidul din balonul gastric este golit mai întâi.

După procesul de evacuare, materialul balonului este îndepărtat de către endoscop și pacientul revine la viața normală.

După aplicarea balonului gastric

La aproximativ 4 luni de la aplicarea balonului, lichidul din conținutul acestuia trebuie golit cu un cateter. După scurgerea lichidului, nu este nevoie să îndepărtați materialul rămas al balonului. Cea mai bună caracteristică a materialului este că este excretabil în mod natural de la sine.

Deși nu există un proces de recuperare, nu există niciun risc sau complicație în funcție de această situație. Acest lucru face ca acest balon să fie cea mai preferată metodă.

Spre deosebire de alte metode de stomac, balonul gastric  are aceleași efecte după un  termen de 4 luni. În timp ce alte baloane au o durată de 4-6 luni și o durată de 1 an, doar cele cu o durată de 4 luni pot fi preferate pentru acest balon înghițibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *