Chirurgia la stomac cu tub

Chirurgia la stomac cu tub

Chirurgia la stomac cu tub

Este o operatie in care se indeparteaza 75-80% din stomac, iar stomacul ia forma unui tub. Operația a luat amploare de când a început să fie folosită în toată lumea și frecvența aplicării sale în lume a ajuns la aproximativ 70-80%. Este cea mai frecventă intervenție chirurgicală efectuată în Turcia cu o rată de până la 85%.

Cum să vă pregătiți înainte de intervenția chirurgicală la stomac? Ce teste se efectuează?

Fiecărui pacient înainte de operație în primul rând îi sunt aplicate următoarele teste :

• Teste de biochimie a sângelui
• Hemograma
• Teste hormonale
• Teste  de hepatită
• Ecografia abdominală integrală
• Endoscopie gastrică (cu anestezist)
• ECG ( Radiografia cardiacă)
• Radiografie toracică
• Test de respirație pulmonară
• Dacă este necesar, test de efort și ECO (electrocardiografie)

După toate aceste analize, examinările necesare sunt efectuate de specialiști în anestezie, medicină internă, cardiologie, boli toracice și endocrine. În urma acestor examinări, în primul rând, se verifică dacă există o altă boală de bază care poate determina pacientul să se îngrașe.

Dacă nu există o astfel de boală, pacientul este examinat din punct de vedere al anesteziei, ca orice pacient care va fi supus unei intervenții chirurgicale, și se verifică dacă există un obstacol în calea intervenției chirurgicale.

Specialistii relevanti fac recomandari cu privire la tratamentele care trebuie aplicate inainte de operatie, daca este cazul. În acest fel, problemele care pot apărea în timpul și după intervenția chirurgicală sunt minimizate.

Cusăturile sunt folosite în operația de stomac tubulară?

Este controversat să se pună cusături suplimentare pe materiale speciale numite capsoare în operațiile pentru obezitate. Unii chirurgi cred că sutura reduce posibilitatea de sângerare și scurgere și că fiecare pacient ar trebui să fie cusut .

Chirurgia la stomac cu tub

Unii chirurgi, în schimb, spun că, deși sutura reduce ușor riscul de sângerare, nu reduce riscul de scurgere, dimpotrivă, poate provoca mai multe scurgeri și sângerări după leziuni vasculare în timpul suturii. Ca abordare clinică, ne aflăm între acestea două variante. Deși nu punem cusături suplimentare fiecărui pacient, dacă linia de capsare nu ni se pare suficient de sigură, cu siguranță punem cusături suplimentare. Faptul că rezultatele noastre sunt mult mai bune decât mediile mondiale dezvăluie că metoda pe care am aplicat-o are mai mult succes.


Se efectuează testul de scurgeri în cazul intervenției chirurgicale la stomac cu tub?

Un test de scurgere este efectuat în timpul operației de gastrectomie cu mânecă (tub stomac) și în a 2-a zi după aceea. Scopul testului de scurgere în chirurgie este de a determina dacă există o problemă cu capsele și dacă există o scurgere în linia de sutură.

Dacă există scurgeri, se pun suturi suplimentare pe partea relevantă pentru a preveni scurgerea. Din nou, înainte de a începe  consumarea de alimentele lichide după operație, se efectuează un test de scurgere pentru a se asigura că sunt luate măsurile de precauție necesare și că sunt intervenite în timp util.

De ce sunt folosiți diluanții de sânge în operația de stomac tubulară ?

Atunci când acesta este ca  un vas care furnizează organe vitale, cum ar fi inima, plămânii și creierul, poate duce la probleme grave. Riscul de embolism crește pe măsură ce greutatea pacienților crește. În acest scop, acestor pacienți li se administrează diluanți de sânge, indiferent de operație.

Deși crește ușor riscul de sângerare, beneficiul este mult mai mare. Utilizarea diluanților de sânge începe înainte de operație și continuă încă două săptămâni. Durata de utilizare poate fi mai lungă la pacienții cu risc crescut, cum ar fi pacienții cu boli cardiovasculare sau care au mai avut embolie.

Va exista durere după operația de stomac tubulară?

Cu toate acestea, expresia „A făcut o operație, bineînțeles că va avea dureri” este extrem de greșită. În secolul douăzeci și unu, niciun pacient nu ar trebui să simtă durere. Calmarea durerii este complet prevenită prin administrarea de analgezice fiecărui pacient după intervenție chirurgicală.

Punctul important aici este acesta. Că pragul de durere al fiecăruia este diferit. Din nou, toleranța și biodisponibilitatea medicamentului sunt diferite. Prin urmare, tratamentul nu poate fi standardizat. Tratamentul de calmare a durerii trebuie aranjat individual în funcție de nevoile fiecărui pacient.


Vor exista cicatrici după operația de stomac tubulară?

Deoarece inciziile sunt foarte mici, rezultatele estetice sunt, de asemenea, extrem de fine După câteva luni, aceste linii vor deveni și ele aproape invizibile. După vindecarea rănilor, vi se va oferi o cremă pentru a rămâne cât mai puține cicatrici. Dacă o  folosești timp de trei luni, vei obține rezultate estetice mult mai bune.

Chirurgia la stomac cu tub

Când și cum să începeți alimentația după operația de mânecă gastrică?

Veți începe să luați alimente lichide după ce testul de scurgere este făcut în a doua zi a intervenției chirurgicale. După primele două săptămâni de nutriție lichidă, vei fi hrănit cu alimente moi (stil piure) timp de două săptămâni. Pe parcursul întregului proces, veți fi în permanentă comunicare cu dieteticienii noștri.

Care vor fi suplimentele de nutriție, vitamine și minerale după operația de mânecă gastrică?

Pacienților li se administrează suplimente proteice în primele 15 zile. Mai ales în primul an, pacienților li se administrează diverse suplimente de vitamine și minerale. Acestea nu sunt standard pentru fiecare pacient, iar în urma analizelor efectuate în controale de rutină, se decide în funcție de starea pacientului, de ce și de cât are nevoie.

Este posibil să vă ridicați imediat după operația de mânecă gastrică sau să vă întoarceți imediat la muncă?

Puteți să vă ridicați și să mergeți câteva ore după operație, deoarece operația este laparoscopică (închisă). Pacienții care lucrează singuri sau munca în locuri de muncă care nu necesită un efort mare se poate întoarce la muncă în decurs de o săptămână.

Pacienții care necesită eforturi mari trebuie să ia o pauză de la muncă de cel puțin o lună. După operație, pacienților li se oferă un raport de odihnă pentru o perioadă suficientă de timp.

Când să îndepărtați cusăturile după o intervenție chirurgicală la stomac?

Nu este nevoie să faceți cusături, deoarece sunt adesea folosite suturi autoabsorbante. Daca se folosesc fire neresorbabile din alt motiv, cand vii la control in a zecea zi, sutura este verificata si indepartata daca este cazul.

Când și cum să începeți alimentația după operația de stomac tubulară?

Veți începe săconsumați alimente lichide după ce testul de scurgere este făcut în a doua zi a intervenției chirurgicale. După primele două săptămâni de nutriție lichidă, vei fi hrănit cu alimente moi (stil piure) timp de două săptămâni. Pe parcursul întregului proces, veți fi în permanentă comunicare cu dieteticienii noștri.

Care vor fi suplimentele de nutriție, vitamine și minerale după operația de stomac tubulară ?

Pacienților li se administrează suplimente proteice în primele 15 zile. Mai ales în primul an, pacienților li se administrează diverse suplimente de vitamine și minerale. Acestea nu sunt standard pentru fiecare pacient, iar în urma analizelor efectuate în controale de rutină, se decide în funcție de starea pacientului, de ce și de cât are nevoie.

Este posibil să vă ridicați imediat după operația de stomac tubulară și să vă întoarceți imediat la muncă?

Puteți să vă ridicați și să mergeți în  câteva ore după operație, deoarece operația este laparoscopică (închisă). Pacienții care lucrează singuri sau munca în grup  care nu necesită un efort mare  ,se pot întoarce la muncă în decurs de o săptămână.

Pacienții care necesită eforturi mari trebuie să ia o pauză de la muncă de cel puțin o lună. După operație, pacienților li se oferă un raport de odihnă pentru o perioadă suficientă de timp.

Când să îndepărtați cusăturile după o intervenție chirurgicală la stomac?

Nu este nevoie să faceți cusături, deoarece sunt adesea folosite suturi autoabsorbante. Daca se folosesc fire neresorbabile din alt motiv, cand vii la control in a zecea zi, sutura este verificata si indepartata daca este cazul.

Când se poate face o baie după operația de stomac tubulară?

Puteți face o baie când părăsiți spitalul. Nu există nicio problemă când cusăturile sunt deschise și umede. După duș, uscați-le cu un prosop curat, aplicați un dezinfectant pe ele și așteptați să se usuce. Baticon nu provoacă  pete permanente pe rufele tale. După a zecea zi, nu mai este nevoie să folosiți dezinfectantul .

Pot folosi medicamente după operație?

Nu utilizați alte medicamente decât cele recomandate de noi în prima lună. Dacă un medicament este recomandat de un alt medic, consultați-ne. După prima lună, puteți utiliza orice fel de medicament. Cu toate acestea, încercați să nu utilizați prea multe analgezice și să beți multe lichide după ce ați luat medicamentul.

Cum funcționează chirurgia la stomac cu tuburi?

Spre deosebire de vorbele  populare , intervenția chirurgicală de stomac tubulară (tub de stomac) nu funcționează doar prin limitarea aportului de alimente. În același timp, intervenția chirurgicală are efecte hormonale și metabolice foarte importante.

În primul rând, se consumă  mai puține alimente pentru că volumul stomacului este redus. Dar aceasta nu este ca o dietă. Nu te plimbi flămând , ci sătul . Chiar și o cantitate mică de mâncare este suficientă pentru a te sătura. Gharelin, cunoscut si sub denumirea de hormonul poftei de mancare, este secretat de partea fundus a stomacului.

Odată cu îndepărtarea acestei părți a stomacului, apetitul este de asemenea redus semnificativ. Există, de asemenea, diferite efecte hormonale care sunt secretate din stomac și afectează intestinele, al căror mecanism este încă investigat.

Deși nu se cunoaște forma exactă a acestui efect, efectul final este o îmbunătățire serioasă a problemelor precum zahărul și tensiunea arterială, chiar înainte de a începe pierderea în greutate după intervenția chirurgicală.

Cu excepția cazului în care stomacul este stresat sever, nu există o creștere semnificativă a volumului pungii pe termen lung. Primul răspuns atunci când pacientul ingeră o cantitate mică de alimente este întinderea peretelui pungii stomacului și stimularea nervilor care spun creierului că stomacul este plin. Pacientul se simte plin de parcă ar fi mâncat o masă copioasă, dar de fapt a mâncat câteva linguri.


Cât durează procesul înaintea operației?

Programele pentru toate examinările dumneavoastră sunt organizate de echipa noastră și, după cum  s a stabilit, începe dimineața și se termină cu aproximativ 3 ore de colaborare.

Voi rămâne în secția de terapie intensivă după operație?

Nu este nevoie de urmărire în secția de terapie intensivă în rândul pacienților  cu excepția pacienților cu risc crescut.

Când poți începe munca?

La o săptămână după operația de reducere a stomacului, poți începe cu ușurință munca sau școala. Acest lucru se datorează din nou faptului că intervenția este laparoscopică, adică nu există incizie abdominală.

Finalizarea cu cel mai mare succes a acestui proces va necesita ca pacientul și/sau rudele acestora să aibă un contact foarte strâns cu echipa noastră de dietă. Dieteticienii noștri sunt responsabili pentru producerea celor mai potrivite soluții și alternative pentru toate întrebările, cum ar fi ce nou aliment poate fi început în ce zi și dacă noi surse de proteine ​​care nu sunt dăunătoare pot fi adăugate la dietă.

Când voi începe să slăbesc?

După operație începi să slăbești în medie între 10% și 20% din greutatea actuală în primele 3 luni, în funcție de respectarea dietei special stabilite. În următoarele luni, vei oferi 30% până la 35% în următoarele 6 luni și 80% în primul an.

Vor exista lăsări de piele în corpul meu odată cu scăderea în greutate?

Lasarea naturală care va apărea în timpul acestui proces poate fi minimizată cu sporturi ușoare care vor începe la 1-2 săptămâni după operație.

Operațiile mele anterioare vor fi un obstacol pentru această operație?

Ar trebui să împărtășiți medicului nostru chiar și operațiile pe care le-ați avut de foarte mulți ani, acest medic are toate informațiile despre dvs., sunt informații utile în timpul procesului de operație.

Cu toate acestea, intervențiile chirurgicale anterioare (apendice, cezariană, operații închise, operații în afara abdomenului etc.) nu constituie un obstacol.

Voi fi urmărit după operație?

Absolut da. În perioada postoperatorie, pentru a-ți efectua controalele de rutină în etapa în care pleci din spital și mergi la odihnă la domiciliu; Medicul nostru, dieteticianul, coordonatorul și secretara noastră vor fi în contact cu dumneavoastră.

Care sunt beneficiile chirurgiei lahoscopice?

• Intervenția cu incizie mică
• Risc mai mic de infecție a plăgii
• spitalizare mai scurtă
• Proces de vindecare rapid
• durere mai mică
• Mai puține  analgezice

Când se va reveni la viața normală după operație?

Deși aceasta variază în funcție de persoană, deoarece operația se face cu o metodă închisă (laparoscopică) și se scurtează spitalizarea, persoana are de obicei 4-7 zile. a operațiunii. zi, se poate întoarce la viața normală.

Când poți rămâne însărcinată după operație?

Intervențiile chirurgicale care reduc obezitatea cresc semnificativ probabilitatea de a rămâne însărcinată. Pe de altă parte, se recomandă ca pacientele să NU rămână însărcinate și să se protejeze în primele luni de slăbire intensă și în primul an de slăbire. După primul an după operație, nu există nici un risc de a rămâne însărcinată.

Cum este programul de intervenții chirurgicale la pacienții veniți din străinătate?

Pacientul este internat în dimineața zilei în care sosește. După efectuarea examinărilor necesare, dacă nu există nicio condiție care să constituie un obstacol, se efectuează operația.

În a 2-a zi de operație se realizează  un control de rutină și se oferă informații detaliate despre lista de dietă care trebuie urmată. 3-4 din operatie. El poate fi externat în aceeași zi și se poate întoarce la domiciliu.

Când mă pot urca în avion după operație?

Puteți urca în avion imediat ce sunteți externat din spital.

La cât timp după operație pot începe sportul ?

Exercițiile ușoare (mers, jogging, ciclism etc.) pot fi începute la 1 săptămână după operație. Exercițiile cu un efort mai mare trebuie începute în a 6 – 8-a săptamână de la intervenția chirurgicală.

Cum ar trebui să fie viața sexuală după operație?

Se recomandă ca cei care au o intervenție chirurgicală la stomac să împlinească cel puțin 3 săptămâni pentru actul sexual de la operație . Nu există nicio problemă în a începe o viață sexuală după 3 săptămâni.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *